Ontstaan van deze droom

Onze eerste stappen in Spanje

In 2018 hebben we ons eerste appartement gekocht op Hacienda del Alamo, een golfresort tussen Murcia en Cartagena. Met regelmaat verbleef ik (Rob) in Spanje bij een vriend/collega die daar al meer dan 20 jaar woont. Samen ontwikkelden we lesplannen, schema’s en strategieën om topspelers sneller te ontwikkelen. En daar viel mijn oog voor het eerst op een eigen accommodatie.
Met veel plezier heb ik daar mijn topspelers begeleid en gezellige golfreizen georganiseerd. Het resort echter ontwikkelde niet verder zoals we gehoopt hadden waardoor het tijd was een volgende stap te nemen.

En ja, wil je dat echte vakantiegevoel krijgen dan moet je richting de zee. Omdat we inmiddels vier jaar in die omgeving ‘gewoond’ hadden wisten we wat de juiste plek zou zijn. Pilar de La Horadada. Een authentiek Spaans dorp zonder hoogbouw, Spaanse inwoners (lees geen urbanisaties), Spaanse prijzen, kort bij het strand en vooral niet ontdekt door het massa toerisme. Een pré moest zijn dat je het dorpje in kon wandelen. Boodschappen, een lunch op het plein of lekker uit eten, daarna lekker te voet naar huis. En met enkele golfbanen binnen handbereik was de keuze snel gemaakt. Hier gaat het Spaanse avontuur verder.

We hebben gekozen voor een klein nieuwbouw project waardoor onderhoud geen issue is. Tja, een golfleraar kan met de club overweg, niet met de hamer! Met drie slaapkamers en twee badkamers biedt het huis aan vier personen voldoende privacy. Vijf personen is natuurlijk mogelijk.
Dankzij en mediterrane klimaat geniet je van veel zonuren het gehele jaar door. En daar hoort natuurlijk ook afkoeling bij. Vandaar ons privé zwembad waarin je heerlijk kunt ontspannen.

We laten graag iedereen kennismaken met dit geweldige Spaanse leven. Met uitdagende en prachtige golfbanen, verschillende stranden en gezellige steden. Maar ook de gastronomie en typisch Spaanse prijzen. We heten jullie van harte welkom in onze ‘casa’.